Rådgivning
89 88 11 67
Venligst angiv barnets alder ved ankomst:
Kundevurdering

Polen

128 Antal bedømmelser:

85 % Anbefalingskvote:

Byer 8,2
Skiområder 7,0

Skiferie i Polen: Skiferie inkl. liftkort!

Polen har fantastiske bjergkæder, som for eksempel høje Tatra og Riesengebirge – landet lokker med imponerende bjerge som Tafelgebirge og Karpatternes Hochgebirge talrige skirejsende. I landets sydlige del hæver sig Heiligkreuzgebirge, Beskiderne, Waldkarpatterne og Sudeterne.

Regioner Polen

Karpaterne

Karpaterne

Tatrabjergene er verdens mindste bjergkæde. Alligevel skal der siges, at Tatrabjergene med sin betagende udsigt, stejle tinder, skarpe klipper, dybe kløfter og krystalklare søer er den mest attraktive del. Duftende pinjeskove og en rig fauna og flora finder man i de nedre højder. Det højeste bjerg i den polske Tatra og samtidig også Polens højeste bjerg er Rysy ned ca. 2.500 m højde. Tatrabjergene er også kendt for bedste skisport-betingelser. Overvældende udsigter, en uberørt natur samt fremragende alpine nedfarter og langrendsløjper sørger for afvekslingsrig skifornøjelse.

Sudeterne

Sudeterne

Karkonosze-bjergkæden har et bredt udvalg af vintersportsmuligheder. Om det nu er alpinski, snowboarding, langrend eller ski-touring. Alt kan afprøves og udøves her. Karkonosze-bjergene byder på talrige strækninger og skipister med forskellige sværhedsgrader til skientusiasterne. I den polske del af Karkonosze-bjergene er Śnieżka (1.602 m) den højeste stigning. De største skicentre er "SkiArena Szrenica" i Szklarska Poreba og Śnieżka 1602 i Karpacz. Et sandt mekka for langrendsløbere i Mellemeuropa kan man vist betegne regionen Szklarska Poreba-Jakuszyce. Her er der over 250 km løjper, hvoraf en del endda har den højeste FIS-klassifikation. Det sagnomspundne, eventyrlige landskab i Karkonosze-bjergene er et perfekt område for skiturer. Mange gode vintervandrestier danner grundlaget for uforglemmelige udflugter.

Byer Polen

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
12 km 707 - 1.362 m
15 km 1.014 - 1.987 m