Nytår - Skiferie & skirejser over Nytårsaften 2024/2025

Tilbring nytår til sneen - hvem drømmer ikke om det?
Fejr årsskiftet i et fantastisk vinterlandskab – en skiferie over nytår er en helt særlig oplevelse. Book allerede nu jeres skirejse til nytåret, de gode tilbud ligger allerede klar til jer. Trods den store efterspørgsel, kan vi opfylde de fleste nytårsønsker. Men dem, som booker tidligt har det største udvalg af nytårstrylleri til de laveste priser. Her er der et lille udvalg af vores nytårsskirejser:

Nytår - Skiferie & skirejser over Nytårsaften 2024/2025
Nytår - Skiferie & skirejser over Nytårsaften 2024/2025

Hvorfor er skiferie hen over nytår en god idé?

Ser man lige bort fra den helt særlige atmosfære, som det at stå på ski hen over nytår, byder en skiferie til nytår sig til især pga. feriedagene hhv. skolernes juleferie: Nytårsferie er perfekt til familier, der som regel retter sig efter børnenes skoleferie. Og også for alle arbejdstagere, der hen mod slutningen af året ikke har så mange feriedage tilbage eller ikke straks i det nye år vil skyde en masse feriedage af, betaler en skiferie omkring nytår sig. Dermed kan man tilbringe årsskiftet og nytårsfesten med familien eller vennerne på bedste vis i bjergene! Fyrværkeri i den snedækkede bjergverdens kulisser glemmer man helt sikkert ikke lige med det samme.

Disse skiområder byder til nytår på en stor snesikkerhed

Et spørgsmål, der for mange skiløbere altid dukker op igen og igen: Er der overhovedet til nytår nok sne i skiområderne? Svaret: Selvfølgelig er der det! Talrige gletsjerskiområder i de østrigske Alper som fx Stubaier gletsjeren eller Pitztaler gletsjeren byder på optimale betingelser for skiløb hen over nytår. Også med en skiferie i Zillertal kan man ikke gøre noget forkert: Med Zillertaler Superskipass-liftkortet har man adgang til et stort udvalg af pister og skiområder. Som minimum får man i skiområdet Hintertuxer gletsjeren en snesikker skirejse hen over nytår. Også i Tyskland på gletsjeren ved Zugspitze eller i Schweiz i „Matterhorn ski paradise“ ved Zermatt er snemangel til nytår et ukendt begreb! Men det er dog ikke kun skiområder med gletsjere, som fx Les 3 Vallées og Sölden, der lover en snesikker skiferie hen over nytår: Også højere beliggende skiområder som Chamonix i Frankrig eller Ischgl i Østrig har til nytår som regel nok sne til at give en vellykket vinterferie.

Hvilke aktiviteter eller events er der til nytår i skiområderne?

Mange steder i skiområderne bydes gæsterne hen over nytår på forskellige aktiviteter, events og naturligvis talrige nytårsfester. Man kan fx ved forskellige nytårskoncerter nyde atmosfæren og slappe lidt af, mens de imponerende skishows med store fyrværkeri mere er noget for feriegæster, der har lyst til spetakel og løssluppen stemning. Vil man derimod have sjov og ballade i gaden, bydes der også på talrige fester med livemusik og fyrværkeri i centrum af byerne. Sportsligt er det derimod i Garmisch-Partenkirchen ved den traditionelle nytårshopkonkurrence på den olympiske skihopbakke.

Hvad skal man være opmærksom på ved skiferie hen over nytår?

Skiferie hen over nytår er populært hos mange skiløbere, hvorfor det er en god idé at være ude i god tid for at sikre sig det bedste nytårstilbud. Afventer man derimod kortsigtede Last-Minute tilbud sikrer man sig vist en virkelig billig skirejse, men man skal fleksibel med henblik på rejsemål og indkvarteringen. Hvilken metode der er bedst egnet for én, må man bestemme for sig selv. Ved ankomst til nytår skal man være opmærksom på, at vejene og motorvejene i retning af Alperne i ferietiden som regel er ret trafikkeret, hvorfor det kan betale sig at køre af sted i god tid i bil. Ud over den normale bagage til skirejsen til nytår gælder, at man ikke skal glemme nytårsfyrværkeri!