Kort skiferie - på ski i weekenden!

Du vil gerne stå på ski, men har ikke en hel uges ferie eller kun lyst til at stå på pisterne i weekenden? Så forkæl dig selv med en kort tur i sneen og tilbring en ubekymret skiweekend i bjergene. SnowTrex har mange tilbud med alt fra 2 til 4 overnatninger - perfekt til miniferie på de smukkeste skisportssteder i Europa!

Kort skiferie - på ski i weekenden!
Kort skiferie - på ski i weekenden!

Kort skiferie Østrig

Østrig er om vinteren altid et drømmemål for en kort skiferie. Berømte skisportssteder som Sölden eller Schladming byder på fremragende pister, moderne lifter og en livlig afterskiing-scene. Nyd et par dage med sjov på ski omgivet af en betagende Alpe-kulisse. Indkvarteringerne spænder fra hyggelige pensionater til luksuriøse hoteller, alle med den typiske østrigske gæstfrihed.

Alle tilbud i Østrig

Kort skiferie Frankrig

Når ægte vintersportsentusiaster er på udkig efter en kort skiferie, kommer de ikke uden om Frankrig. Skisportssteder som Chamonix eller Les 2 Alpes byder altid på hurtig adgang til nogle af de bedste pister i Alperne takket være deres beliggenhed. Og med moderne lifter og varierede pister er disse skisportssteder perfekte til en intensiv skiweekend. Du kan også nyde det franske køkken og en livlig afterskiing-scene efter en lang dag på ski.

Alle tilbud i Frankrig

Kort skiferie Italien

En kort skiferie i Italien kombinerer fremragende skiforhold med italiensk charme. Steder som Toblach eller Sulden am Ortler byder på den perfekte kulisse, med fremragende pister, imponerende bjergpanoramaer og livlige landsbycentre. Nyd her den italienske gæstfrihed i stilfulde indkvarteringer, og smag på det lokale køkken i hyggelige bjerghytter.

Alle tilbud i Italien

Kort skiferie Schweiz

Schweiz nærmest vrimler med maleriske skisportssteder som Engelberg og Interlaken. De tilknyttede skiområder er først og fremmest kendt for deres førsteklasses pister, men også for deres eksklusive hytter og fantastiske gastronomi, hvor fans af ostefondue eller rösti bogstaveligt talt kan spise sig mætte. Det er også nemt at kombinere en kort skiferie med luksuriøs komfort foran spektakulære bjerglandskaber. Oplev her en uforglemmelig skiweekend på nogle af verdens bedste skisportssteder.

Alle tilbud i Schweiz

Kort skiferie Tyskland

På en kort skiferie kan du også nyde de mange forskellige skisportssteder i Tyskland. For efter en kort rejse venter der dig her weekender fulde af sjov i sneen, især om vinteren. Skisportssteder som Winterberg i Sauerland eller Oberstdorf i Allgäu tilbyder hurtig adgang til velpræparerede pister og komfortable indkvarteringer. Du kan også opleve den hyggelige atmosfære og det traditionelle tyske køkken.

Alle tilbud i Tyskland

Kort skiferie Andorra

Ud over de traditionelle Alpe-destinationer er Andorra også en attraktiv destination for en kort skiferie. Takket være nærheden til europæiske storbyer som Barcelona er skisportsstedet Grandvalira ideelt til et hurtigt vintereventyr. I hjertet af Pyrenæerne kan du nyde moderne faciliteter, varierede pister og en imponerende bjergkulisse. Og efter en dag på pisterne kan du også slappe af i de mange restauranter og barer eller shoppe i Andorras toldfrie butikker.

Alle tilbud i Andorra

Fordelene ved en kort skitur

  • Kom til kræfterne: En kort skitur eller en weekend på pisten byder på den perfekte lejlighed til hurtigt og affektivt at komme til kræftene fra hverdagens stress.
  • Fleksibel planlægning: Korte skiture er perfekt til folk, der kun har lidt fritid. Dermed får man muligheden for spontant at tage af sted og trods alt nyde en komplet skifornøjelse.
  • Billige muligheder: En kort skitur er ofte billigere end en lang skiferie og dermed en attraktiv mulighed for den prisbevidste skifan.
  • Flere rejser pr. sæson: Ski-weekender giver muligehd for at man kan tage af sted flere gange om året ned til bjergene og dermed i løbet af en vintersæson få kendskab til flere forskellige skiområder.
  • Bred vifte af tilbud: Fra wellness-weekend til party-skiferie finder man som miniferiegæst det passende tilbud.

Tips til ski-weekenden

  • Tidlig booking: Sikr dig de bedste tilbud og indkvarteringer, idet du er hurtigt ude at booke. For også hos SnowTrex kan du drage fordel af Early Booking rabatter.
  • Tilgængelighed: Til ski-weekender anbefaler vi skisportssteder, der er så let tilgængelige som muligt for at minimere rejsetiden og maksimere tiden på skisportsstedet.
  • Skiområde: Vælg et skiområde, der svarer til dine færdigheder og præferencer. Til en ski-weekend kan også de små til mellemstore skiområder være en god og billig mulighed i modsætning til de store skiområder.
  • Indkvartering i nærheden af pisten: Vælg til en kort skitur en indkvartering ved pisten eller i nærheden af lifterne, for at have så meget tid som muligt på ski eller snowboard.

FAQ

Hvor kan jeg stå på ski i weekenden?

Til en ski-weekend byder flere let tilgængelige skiområder i Europa sig til. I Østrig er Innsbruck et fremragende rejsemål til en kort tur med direkte adgang til et stort udvalg af skiområder, derunder Axamer Lizum og Nordkæden (Nordkette), direkte fra byens centrum. Via Inntal-motorvejen nås let flere skiområder i Tyrol som St. Anton, Ischgl, Sölden eller Zillertal, der også er kendt for sine brede pister og levende afterskiing-scene. I Tyskland lokker Allgäu, der især er populært blandt bil- og togrejsende, med skiområder som Oberstdorf og Kleinwalsertal, der er kendt for sine fremragende pister. Et andet højdepunkt i de tyske Alper er Garmisch-Partenkirchen med sine krævende, dog familievenlige pister og Zugspitze, det højeste bjerg i Tyskland. Berchtesgaden imponerer med sit maleriske Watzmann-panorama og byder skiløbere på pister i alle sværhedsgrader.

Hvad koster en ski-weekend?

Prisen for en ski-weekend varierer afhængigt af skisportssted, indkvarteringstype og sæson. I gennemsnit kan skiferiegæster forvente at betale mellem 1.900 og 4.000 kr. pr. person for en weekend på et mellemstort skisportssted med indkvartering, liftkort og leje af udstyr. Vær dog opmærksom på, at priserne i højsæsonen (hen over jul eller nytår) kan være højere. Det betaler sig her også, at holde øje med Early Booking rabatter og Last-Minute tilbud, for at finde de bedste priser.

Hvordan vælger jeg det bedste skiområde til en kort skitur?

Valget af det bedste skiområde afhænger af dine personlige præferencer og faktorer som piste-udbudet, afstanden til din bopæl, ledige indkvarteringer ig afterskiing-tilbuddet. Som regel er de små og mellemstore skiområder nok til en kort skitur på 2 til 4 dage. For at finde det passende skiområde, kan du også benytte vores skiområdekonsulent.

Er liftkortet inkluderet ved booking af kort skitur?

Ja, ved de fleste tilbud fra SnowTrex er liftkortet inkluderet. Detaljerede oplysninger om de inkluderede ydelser findes i den respektive tilbudsbeskrivelse.

Hvordan kommer jeg på min korte skitur på den mest miljøvenlige måde?

For at gøre rejsen til din korte skitur så miljøvenlig som muligt, bør du bruge offentlig transport som bus eller tog, hvor det er muligt. Mange skisportssteder i Europa er nu nemme at nå med tog, og nogle tilbyder endda en shuttle-service fra den nærmeste banegård direkte til skisportsstedet. Og hvis du rejser i bil, kan du køre sammen med venner eller familie for at reducere CO2-udslippet.