Jul 2024 - skiferie & skirejser

Er du vild med snehvide festdage? Så er en rejse over julen lige noget for dig! Snedækkede indkvarteringer, snedækkede veje og perfekt præparerede pister - sådan bør en skiferie i julen være. Hos os kan man allerede nu udvælge de skønneste rejsemål til skiferien i julen. Men vent ikke for længe - efterspørgslen er stor!

Jul 2024 - skiferie & skirejser
Jul 2024 - skiferie & skirejser

Hvorfor tage på skiferie hen over julen?

En skiferie over julen byder sig til pga. feriedagene: Over jul behøver man blot tage få feriedage for at gøre en skirejse mulig. En skiferie hen over jul byder sig ligeledes til for familier med børn, som i reglen skal holde sig til skolernes ferier.I tillæg kan man også tit på indkvarteringen spørge efter et juletræ, som så opstilles i lejligheden eller på værelset. Så kan man også flytte hjerternes fest med familien eller vennerne til bjergene.

Hvor kan man stå på ski i julen?

Et spørgsmål, der for mange skiløbere er vigtigt i forbindelse med planlægningen af skiferie over jul: Er der overhovedet allerede sne til jul i Alperne? Svaret kommer her: I hvert tilfælde! Talrige gletsjerskiområder i Østrig som fx Stubaier Gletscher, Pitztaler Gletscher eller Kaunertaler Gletscher byder til jul og årsskiftet i de fleste tilfælde allerede på optimale betingelser for skiløb og snowboard. Så kan man fx med en juleskirejse til Zillertal ikke gøre meget forkert: Med Zillertaler Superskipass-liftkortet har man et stort udvalg af pister og skiområder til rådighed. I skiområdet Hintertuxer Gletscher oplever man en snesikker skiferie hen over juledagene. Også i Tyskland på gletsjeren ved Zugspitze eller i Schweiz i „Matternhorn ski paradise“ ved Zermatt er snemangel i langt de fleste tilfælde et ukendt begreb! Men det er ikke kun skiområder med gletsjere, som fx Les 3 Vallée i Frankrig og Sölden i Østrig, der garanterer en snesikker juleferie: Også højere beliggende skiområder som det franske Chamonix eller det østrigske Ischgl har juleaften, i juledagene og frem til årsskiftet i de fleste tilfælde allerede nok sne, så man her kan tilbringe en vellykket skiferie.

Hvilke aktiviteter eller events er der til jul i skiområderne?

Mange steder i skiområderne byder sine gæster over jul på forskellige begivenheder som adventsmarkeder med gløgg og julesmåkager, julekoncerter eller aktiviteter til børnene. Desuden kan man deltage i sneskovandringer, hestekaneture eller blot slentre rundt i de juledekorerede gader og nyde advents- og julestemningen.

Hvad skal man være opmærksom på ved skiferie hen over jul?

Skiferie hen over juleaften, juledagene eller indtil årsskiftet er populært hos mange skiløbere, hvorfor det er en god idé at være ude i god tid for at sikre sig det bedste juletilbud. Afventer man derimod kortsigtede Last-Minute tilbud sikrer man sig vist en virkelig billig skirejse, men man skal fleksibel med henblik på rejsemål og indkvarteringen. Ved ankomst skal man være opmærksom på, at vejene og motorvejene især i begyndelsen af juleferien som regel er ret trafikkeret, hvorfor det kan betale sig at køre af sted tidligt i bil. Ud over den normale bagage til skirejsen i julen gælder især for familier: Ikke glemme julegaverne til de små!