Den blide ski reunion - skiløb kan være så nemt!

„Stå på ski er ligesom at køre på cykel ─ man glemmer det aldrig.“ Den sætning citeres ofte af skilærere, som både underviser børn og voksne elever. Og de har ret. Carving-svinget er let at lære igen. Men hos mange voksne, som ikke har stået på ski længe, uanset om det har familiære årsager eller efter en operation, vover sig tilbage på pisten er usikkerheden og hæmningen ofte større end man tror. Men hav kun mod! Vi har et bredt udvalg af indkvarteringer i skiområderne til dem, der gerne til stå på ski igen. Tag et kig forbi!

Den blide ski reunion - skiløb kan være så nemt!
Den blide ski reunion - skiløb kan være så nemt!

Hvorfor stå på ski igen?

Spørgsmålet skulle måske snarere være: "Hvorfor ikke?" Hvorfor startede du med at stå på ski? Fordi det er sjovt, man frit kan bevæge sig i naturen, indånde den friske bjergluft og drive sport med hele familien eller med vennerne. Hvis det allerede dengang var sjovt, så skal du i hvert tilfælde gøre et nyt forsøg!

Små skridt, stor virkning

Spring ud i det. Har du først fået skiene på, er det blot et spørgsmål om tid inden sikkerheden vender tilbage. Det er vigtigt, ikke at haste noget igennem og i første omgang blot køre på de lette øvelsesskråninger. Væn dig langsomt til den glemte fornemmelse af at stå på ski og glæd dig over de mindste succeser. Det tager frygten og det sjove vender helt naturligt tilbage. Under alle omstændigheder kan et skikursus anbefales for såvel yngre som ældre begyndere eller dem, som er vendt tilbage til skisporten. Med den rigtige motivation og en god skilærer kan alle uanset alder lære (igen) at stå på ski.

Det rigtige udstyr til dig, som igen vil stå på ski

I løbet af carving-revolutionen har form og anvendelsen af skimodellerne ændret sig meget. Det moderne vintersportsudstyr åbner op for mange muligheder for en afvekslende læring. Men det omfatter også en anden kørestil end tidligere. En ordentlig oplæring for carving-begyndere er derfor yderst nyttig, også selvom "eleven" allerede er myndig og har erfaring med skiløb. Den store fordel: Takket være "rocker-konstruktionen" er det meget lettere at stå på ski end før. De fleste tilbagevendte skiløbere er forbløffet over deres egne fremskridt.

Hvad skal man være opmærksom på ved tilbagevenden?

Det er vigtigt, at vælge et begyndervenligt skiområde, så det er lettere at komme i gang igen, også selvom du måske dengang susede ned af enhver sort piste. Med brede og ikke for stejle pister er det lettere at få den rigtige følelse igen for at stå på ski og føle sig sikker og tryg. Derefter mærker du selv, hvad du tiltror dig selv og kan køre på mere krævende pister. På vores hjemmeside har du mulighed for ved søgningen at udvælge begynderskiområder eller få hjælp fra skiområdekonsulenten. Det passende skiområde kendetegnes ikke kun ved niveauet af pisterne, men også af specielle skiskoler og kurser. Du vil så igen opdage det sjove ved at stå på ski!